Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. 1. 2022

Mateřská láska ♥️

Nedávno jsem byla na návštěvě u známých, kde mají dvě morčátka. Každé žilo odděleně, klece měla vedle sebe, ale k sobě nemohla. Byla to maminka se svým potomkem. Moji známí si pořídili morčátko ze zverimexu, poté zjistili, že je jejich Rozárka březí a že doma budou mít celou smečku morčátek. Jedno z narozených morčátek si nechali, samečka. Chtěli ho nechat vykastrovat. Než se nadáli ke kastraci, přijeli jsme k nim na návštěvu, chovala jsem obě morčátka, údajný sameček ale nejevil žádné známky, svého pohlaví, dokonce ani kouličky neměl. Bylo mi to divné, že by je v devíti měsících neměl znatelné. Takže jsem ho zkontrolovala, a zjistila, že Čipsík je holčička. 

To bylo radosti! Ještě nikdy jsem neviděla více projevů morčecí lásky. Jak se maminka s dcerou shledaly, a byly spolu v jedné kleci, usilovně si olizovaly ouška a dávaly najevo, jak se mají rády, a jak jsou šťastné, že mohou být konečně zase spolu.

Když si morčátka olizují ouška je to velký vzájemný projev lásky. ♥️A je velmi vzácné, když se vám naskytne taková příležitost a jste zrovna u toho.

Na holkách bylo vidět, že jsou opravdu konečně šťastné a už nejsou tolik bázlivé. Myslím, že si pamatovaly, že jsou to maminka s dcerou.