Jdi na obsah Jdi na menu
 


TIPY na léto

Morčátka se cítí lépe při teplotách kolem 20 stupňů Celsia. V létě jim hrozí přehřátí, a proto je důležité morčátka chladit. Nabízím pár dobrých vychytávek, jak přehřátí předcházet. Samozřejmostí je dostatek VODY, STINNÉ MÍSTO, MÍSTNOST, KDE MÁTE CHLADNĚJI.

POZOR, morčátkům nikdy nedávejte něco přímo chlazeného, ledového, mohla by z toho mít TEPLOTNÍ ŠOK. (ani led do napaječky apod.)

1. CHLADIVÁ PODLOŽKA: Do klece morčátkům dejte například keramickou dlaždici nebo keramické prkýnko, které je přirozeně chladnější a morčátka se mohou chladit.

2. MOKRÝ RUČNÍK: Do klece můžete dát navlhčený ručník nebo kus látky. Pozor, nesmí moc studit! Morčátka by mohla dostat teplotní šok! Když na něm budou dlouho ležet, mohla by se zapařit, dejte jim ho do klece a pak ho zase vyndejte. (Není to dobrý nápad, v případě, že svá morčátka chováte na podestýlce.)

3. TALÍŘ S VODOU: Pozor, nedávejte morčátka do bazénu nebo do vany! Morčátka se vody bojí a koupají se jen v případě znečištění nebo když mají zdravotní problém (paraziti v srsti, lupy). Můžete však do mělkého talíře napustit trochu vody, aby si morčátka zchladila pacinky. Pokud do toho morčátka nebudou chtít vlézt, nenuťte je.

4. LÁHEV S VODOU: Do PET lahve nalijte studenou vodu, pak ji zabalte do látky (ručníku, utěrky) a dejte morčátkům do klece.

5.ČERSTVÉ OVOCE A ZELENINA: Obsahuje vodu, předchází se dehydrataci. MELOUN, po malých dávkách bez pecek. JABLKO, JAHODY, RAJČE (dávejte bez jadýrek), PAPRIKA(bez zelené šťopky a zrníček)